Tips till dem som vill få längre hår

Något som gör mig riktigt glad nuförtiden är de komplimanger jag får för mitt hår! Jag har ju aldrig haft långt hår förr och jag vet hur jobbigt det är när man kämpar och kämpar men det känns som man inte kommer någonstans. Nu är mitt hår ju inte superlångt, känner att 10 cm till hade suttit fint men det är ju alltid något. Men för att ge ett svar till de som undrar hur jag gått till väga har jag 5 tips här sedan. MEN OBSARVERA; Jag kan ju självklart inte garantera att dessa tips fungerar på alla, kanske tillochmed försämrar vissas hår vad vet jag, men det funkar på mig iallafall!
När jag spelade fotboll och red blev det ju att jag tvättade mitt hår exakt ALLA dagar i veckan. & man kan ju också se att det var under den tiden jag hade fulast frass på hoed. Håret torkas ut jättemycket och det blir inte så bra. Har man dock aktiviteter så man måste tvätta det varje dag, ja då får man ju göra det.
Just nu tvättar jag mitt hår 3-4 gånger i veckan vilket egentligen är för mycket det med om man ska peka finger, men somsagt när man tränat och sånt så är det väl självklart att man ska få tvätta håret. Men sen kan ju ni tänka men jag vill ju inte gå till skolan med fettigt hår?! Nä det är då torrschampoot kommer in i bilden! :D
Jag använder sunsilk's schampoo & balsam för färgat hår (som jag sååå vackert klippt in i överskriften) och på mig funkar det utmärkt. Ett litet tips är dock att prova olika sorter. Ofta kör jag slut på 2 sånna set, & sen provar jag tex. wellas schampoo & balsam för färgat hår. För om du använder samma heela tiden så blir ju håret till slut för van vid det att det inte gör någon nytta. & efter att jag tvättat det så bara kramar jag ut det med händerna och gnuggar med handduken i hårbotten, ABSOLUT INTE I HELA HÅRET. Sedan kramar jag Moroccan Oil i det så det blir lockigt och låter det självtorka. Då är det alltid torrt tills jag ska gå och lägga mig, i sällsynta fall bara fönar jag det någon minut tills det är helt torrt och sätter det i en jättelös toffsbulle (eller vad fan man ska kalla det) så blir det kalas sen på morgonen. Om du måste lägga dig i helt blött hår så gör typ en lös fläta eller något, ha det för guds skull inte utsläppt.

Moroccan Oil, ca 350:- hos frisör & på internet. Torrschampoo från Åhléns för runt 70:- lappen. Finns för en massa olika hårfärger, jag använder ett för mörk-brun-håriga så det är ett tips för er med mörkröd-aktiga hår.
Du kan ju faktiskt inte platta/locka & föna håret varje dag & sedan gå & klaga över att ditt hår är slitet och räligt. Jag använder dock min plattång varje dag i luggen och ibland rättar till lockarna, men inte mer. Plattar hela håret gör jag max 1-2 gånger i veckan. & glöm inte värmeskyddet, det är viktigt! Jag använder det i överskriften från syoss, funkar galant! 
Kosttillskott är det många som är skeptiska till. Finns det verkligen piller som gör att håret växer snabbare? Absolut säger jag! Kanske dock inte så mycket att det växer snabbare, men det blir tjockare och bättre kvalitet. Just nu äter jag 7 tabletter om dagen för mitt hår hehe.. Kan låta sjukt men det har jag inga problem med. Har "stora hårkuren" som ni ser ovan + b-vitaminer som också är bra för håret. Sen har även mina naglar blivit mycket bättre av dem så det är ett plus! Finns en massa olika sorters tillskott, har provat silica också men jag upplever stora hårkuren som bättre. Kostar typ 150 spänn & finns lite överallt, på ica, internet eller hälsokosts-butiker som life. Ricinolja har ju blivit sjukt populärt och jag hade sprungit och köpt det utan tvekan om det inte skulle varit så att det drar ur hårfärgen, är inte så sugen på det!
Ja, så enkelt är det egenligen. Om du inte klipper dig blir ju håret längre. Ganska logiskt, right? Jag har inte klippt mig ordentligen på typ 1 år. Varje gång jag tonar det (vilket är väldigt sällan) så tar hon ca 1-1,5 centimeter bara för att, men det syns ju inte. Så enligt mig är det bara ren bull att man får längre hår genom att klippa sig regelbundet. typ var 6-8:e vecka brukar man säga va? Men håret växer bara ca 1-1,5 centimeter i månaden & då går man ju på minus om man klipper av typ 3 centimeter var 6:e vecka. Så om du verkligen vill ha långt hår mer än allt annat, klipp bara om det verkligen behövs.
Detta är väl en sjukt tradig punkt egentligen, men den stämmer faktiskt. Långt hår får man ju inte över en natt precis. Vissa är ju dock så lyckligt lottade att deras hår kan växa över 2 cm per månad, men inte mitt .. :( Det är bara att göra allt vad man kan för att ta hand om det och have a little patience. Men kära vänner, ha för guds skull inte löshår. För det första så ser alla att man har det (hur kul är det då liksom?) och när du håller på och grejar med det med locktång & plattång så total förstör du ditt egna hår. & blondera det aldrig själv och sånt trams. Det är i 10 fall av 10 alltid bäst att gå till frisör när du ska färga, men mest när det är stora förändringar som ska ske. Som från brunt till blondt eller tvärt om.
.
Sooo, jag får väl förtydliga ännu en gång att dessa tips inte är garanterade att fungera på alla. Jag är ju dessvärre inte en av de personer som bara får fint hår serverat på ett silverfat utan får äta mina 7 tabletter om dagen och gnida in mina oljor i mitt hår haha. & kom ihåg att det är cp snyggt med kort hår också! dock inte på mig skulle jag tro :/ Peace out!

Synpunkter
Postat av: Emma lasson

Jag ska testa kost tillskott faktiskt!! Känns som jag tappar typ halva mitt hår för tillfället och det har blivit jätte tunt så sa mamma något om att det hade blivit gammalt eller något haha :(( sen måste jag ju duscha det iaf fem dagar i veckan när det är skola så det suger ju :(Men ditt har verkligen blivit super fint, det är det att ditt hår har typ alltid varit ganska tunt men nu är det både tjockt och långt :))

2012-02-20 @ 21:12:34
URL: http://bitofanna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det var bra tips Lisa!

2012-02-20 @ 22:09:22
Postat av: Jessica

Grymma tips Liiseeh!! Tackar :)

2012-02-21 @ 12:40:15
URL: http://myckelite.blogg.se/
Postat av: Anonym

har ditt hår vuxit mycket p.g.a kosttillskottet ??

krma

2012-03-21 @ 12:16:20
URL: http://duggin.blogg.se/OH NANA; What's your name?
Planerar du på att bli stammis?

E-mail: (det är bara jag som kommer kunna se den!)

Har du en blogg jag kan få ta en titt på?

Hosta nu upp någon festlig kommentar!

Trackback
RSS 2.0