Dag 14: Det här gör mig arg

Okej, nu kommer jag inte på något sådär på rakt arm men för någon dag sen blev jag faktiskt lite arg. Min inre Elin Persson kom fram helt enkelt. Jag tycker om när folk gör covers på låtar och sådär tex. på youtube eller idol. I serien Glee tycker jag också det är skoj. MEN, till och med jag känner att det finns en gräns.
.
Min älskade, älskade, ÄLSKADE, Bon Iver. Musikaliskt geni i sin renaste form (eller ja han heter Justin Vernon som sjunger, "bandet" heter Bon Iver, så musikaliska genin ska man kanske säga. men jag kommer kalla dem för han). Jag kan inte komma på någon människa som gör mer udda och vacker musik som honom. Texterna är helt underbara och ja, han är helt fantastisk kort sagt. Hans låt Skinny Love är en av favoriterna och handlar om ett av hans förhållande, som i slutet blev väldigt ynklig, därav "Skinny" love (just last the year osv yadadaa...).
.
Om vi nu ska komma till poängen. Som sagt tycker jag om att kolla på covers på youtube och sådär, skit kul faktiskt. Och särskilt denna låten, just för att alla gör det olika och jag tycker själv det är en skitrolig låt att spela på gitarr. Men när man ser en oerfaren 15 årig tjej, som sjunger denna, gör en video till den, får 7 miljoner fler views än orginalet och kommentarer om att Bon Iver suger och att dem inte ens tror att det är hans låt? Det är ju förfan sjukt! Fine att hon gör en cover på den och att folk föredrar hennes version bättre (vilket jag dock inte förstår, visst är hon duktig men att ens mäta den med orginalet är ju bara cp), men att man smutskastar Bon Iver, som lagt ner hela sin själ i låten borde det vara dödsstraff på. Så nä skit ner dig Birdy. Har själv lyssnat på hennes version innan men nu hatar jag den bara för de inkompetenta särlingar som tror det är hennes låt. Bon Iver rules.SynpunkterOH NANA; What's your name?
Planerar du på att bli stammis?

E-mail: (det är bara jag som kommer kunna se den!)

Har du en blogg jag kan få ta en titt på?

Hosta nu upp någon festlig kommentar!

Trackback
RSS 2.0